Top

De kosten van vermogensadvies

Wij brengen onze kosten voor vermogensadvies direct bij onze klanten in rekening en ontvangen verder geen enkele vergoeding vanuit de fondsen, bank, of andere partijen die onze onafhankelijkheid in het geding kunnen brengen. Zo kunnen wij u zuiver adviseren zonder rekenschap af te hoeven leggen richting aanbieders van de producten die wij gebruiken. Een transparant model, waarbij de groei van uw vermogen ons enige doel is.

 

Onze fee voor vermogensadvies bedraagt voor portefeuilles tot € 250.000 1% all-in per jaar, waarbij per kwartaal 0,25% wordt belast ten laste van de beleggingsrekening. Voor vermogens boven de € 250.000 geldt er een kortingsregeling.

 

 

Omvang vermogen
Tarief MasterPlanning
Vermogen tot € 250.000 1,00% per jaar
Over het meerdere tot € 500.000 0,75% per jaar
Over het meerdere 0,50% per jaar

 

Een rekensom ter verduidelijking:

Stel, u heeft een vermogen van € 650.000. Dan brengen wij u per kwartaal € 1.281,25 in rekening. Ofwel 0,78% over uw totale vermogen. Dit tarief bevat onze advisering, analyse en administratieve handling. Plus de intake, profielbepaling en beknopte of uitgebreide Financiële Planning bij aanvang van de adviesrelatie.

 

Naast de kosten die u betaalt aan ons kantoor, zijn er de kosten van de depotbank. Deze kosten bedragen maximaal € 600 per jaar. Transactiekosten liggen gemiddeld op 0,15% op jaarbasis, waarbij met name het eerste jaar het zwaarste weegt vanwege de inrichting van de gehele portefeuille.

Let wel: deze transactiekosten zijn mede afhankelijk van uw individuele profiel en worden met name bepaald door de marktomstandigheden.