Uw lage hypotheekrente meeverhuizen naar een andere woning: wat zijn uw (on)mogelijkheden?

Een hele lange tijd hebben de hypotheekrentes in een dalende trend gezeten, waarbij ongeveer een half jaar geleden de voorlopige bodems gelegd zijn. We zien dat in de achterliggende jaren huizenkopers hypotheken hebben afgesloten met lange rentevaste perioden tegen mooie tarieven, die nu als bijzonder aantrekkelijk worden beschouwd.

Da’s mooi, maar wat gebeurt er nu als woonwensen veranderen en een verhuizing in beeld komt?

 

Een ander huis en wat nu?

Niets is zo dynamisch als het leven en uw woonwensen kunnen veranderen; andere baan, gewijzigde woonwensen (denk aan een kantoor aan huis of kinderen die uitvliegen) of bijvoorbeeld scheiden. Als u denkt aan verhuizen, is het zaak u tijdig én zorgvuldig voor te bereiden.

Want zeker op dit moment, met stevig hogere marktrentes dan enkele maanden terug, zijn er meer keuzes te maken dan dat we lange tijd gewend zijn geweest.

Verhuist u een deel van uw lopende hypotheek mee? Kan dit überhaupt? Sluit u een volledig nieuwe hypotheek af? Wat zijn de voors en wat zijn de tegens? Wat is voor u het meest aantrekkelijk?

En de belangrijkste vraag: wat kan er binnen uw hypotheekvoorwaarden?

 

Hypotheek bij verhuizen

Heeft u een koopwoning en een lopende hypotheek tegen mooie voorwaarden en lage rentetarieven, dan kan het heel gunstig zijn om de huidige hypotheekrente mee te nemen naar een nieuwe woning. Om te bezien welke mogelijkheden er zijn, bieden wij u de mogelijkheid voor een financiële scan aan, waarbij we dan met name de ‘verhuisregeling’ zullen doornemen.

Wij informeren u over een aantal belangrijke onderwerpen:

 

  • De voor- en nadelen van de diverse hypotheekvormen
  • De inhoud van uw Verhuisregeling (wat kan en wat kan niet)
  • Uw persoonlijke hypotheekmogelijkheden
  • Hoe u uw overwaarde nuttig kunt gebruiken
  • Hoe u om kunt gaan met aankopen van een woning terwijl uw huidige woning nog niet verkocht is

 

En uiteraard nemen we ruim de tijd om over uw wensen te praten en uw vragen zorgvuldig te beantwoorden. Zodat u uiteindelijk de juiste keuzes kunt maken, die aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

 

Hoe helpt MasterPlanning u?

Wij geven al meer dan 20 jaar 100% onafhankelijk advies over beleggingen, hypotheken en overige financiële producten aan particuliere cliënten en ondernemers.

Wij zetten onze kennis in om uw financiële zaken te behartigen en waar mogelijk te optimaliseren.

 

Wilt u een gesprek inplannen? Stuur dan een berichtje naar info@masterplanning.nl of bel ons op (035) 543 0445.