De Overwaardehypotheek: iets voor u?

Strengere eisen aan oudere hypotheek-klanten?

De achterliggende jaren zijn wij regelmatig door cliënten benaderd met een heel herkenbare vraag: “We zijn ondertussen wel op leeftijd en hebben een aanzienlijke overwaarde op onze woning. Toch bemerken we grote moeite bij banken om een stukje hypotheek te verstrekken. Zo zouden we graag ons inkomen tijdelijk aanvullen en aan de kinderen alvast een mooie schenking doen.”

De eisen, zoals deze sinds het uitbreken van de ‘Kredietcrisis’ aan hypotheekaanvragen worden gesteld, boden in algemene zin een te beperkte mogelijkheid om aan deze wensen tegemoet te komen. Banken verscholen zich in de regel achter de spelregels, die mede door de toezichthouders zijn bepaald.

 

Sinds kort is er speciaal beleid: het seniorenbeleid

Gelukkig hebben hypotheekverstrekkers én de toezichthouders geluisterd naar wensen uit de markt en is er een speciaal ‘seniorenbeleid’ geformuleerd. Hierdoor worden de mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten voor senioren stevig uitgebreid en dat is een hele goede ontwikkeling.

Eigenlijk bestaat dit beleid uit twee oplossingsrichtingen: een oplossing voor oversluiters en een oplossing voor de ‘opeet-hypotheek’.

 

Oversluiters: benut uw voordelen!

Herkenbare situatie: u heeft al heel lang geleden een woning aangekocht en de achterliggende jaren een stukje hypotheek afgelost. Maar het leeuwendeel is nog intact en de einddatum van uw hypotheek komt langzaam in zicht. Vele huizenbezitters hebben rond de jaren 2007 – 2012 hun hypotheek overgesloten en de resterende looptijd is dan meestal beperkt. Maar u betaalt een relatief hoge rente en de campagne ‘Word aflosblij’ boezemt wat angst in: wat gebeurt er dadelijk als de hypotheek afloopt en de bank de lening opeist?

Wees gerust en maak een afspraak met MasterPlanning. Het seniorenbeleid in combinatie met onze vakkennis kan er in de meeste situaties voor zorgen dat u uw financiële zaken langjarig keurig kunt regelen. We kunnen in veel situaties de lopende hypotheek omzetten tegen fors lagere maandlasten en bovendien de looptijd weer optimaliseren tot 30 jaar. Dan bent u af van de onrust én profiteert u nog vele jaren van de zeer aantrekkelijke lage rentetarieven.

 

De ‘opeet-hypotheek’

Ook nog een veelvoorkomend scenario: u heeft een forse overwaarde op uw woning, maar tegelijkertijd ook behoefte aan extra inkomen of een bedrag om leuke dingen mee te doen. Ook voor deze situaties bieden de ruimere regels veelal een puntgave oplossing.

Ook hier geldt dat een professionele begeleiding van groot belang is. Zo luisteren wij goed naar uw wensen en ideeën, analyseren uw situatie en omdat wij de Nederlandse hypotheekmarkt van binnen en buiten kennen, kunnen wij de voor u persoonlijk best passende hypotheek adviseren.

Vervolgens nemen wij u veel gemak uit handen en regelen het afsluiten van de benodigde hypotheek voor u, van de aanvraag tot aan het passeren bij de notaris. U hoeft zich nergens druk om te maken, wij helpen u door het hele proces heen.

 

Meer weten? Maak dan een afspraak

Wilt u meer weten over uw persoonlijke hypotheekmogelijkheden? Maak dan rustig een afspraak met ons. Wij luisteren naar u en geven u een passend advies.

Een afspraak is mogelijk op kantoor of bij u thuis, overdag en in de avonduren (in overleg). Belt u ons of stuur een e-mail.