Op een verantwoorde manier uw vermogen laten beleggen

Advies

Onze dienstverlening begint met een persoonlijk advies. Want welke beleggingsoplossing bij u past, hangt af van vele factoren. Hoe is uw inkomen samengesteld? Welke overige inkomensbronnen heeft u en beschikt u over voldoende buffers en vermogen? Uw woning, verhuurd onroerend goed?

Allemaal zaken die een rol kunnen spelen bij ons advies aan u. Bij ons advies zijn wij niet gebonden, u staat als klant volledig centraal. Als we er samen uit zijn welk product het beste bij u past, kunnen wij dit product voor u verzorgen (dat noemen we: bemiddelen).

MasterPlanning regelt het voor u

Wij nemen de beleggingsbeslissingen voor u uit handen. Dan houdt u tijd over voor leuke dingen! Voor deze beleggingsdienst werken wij met een strategie: MasterPlanning Personal Family Office. Hierbij hebben we een tweetal profielen ingericht: Neutraal en Defensief.

Hierbij hanteren wij voor uw beleggingen een degelijke verdeling over aandelen, obligaties, vastgoedfondsen en liquiditeiten.

Allemaal via (voornamelijk) actief beheerde beleggingsfondsen met een uitstekende kwaliteit en bewezen staat van dienst. Uw portefeuille heeft hierdoor een beperkt risico en biedt meer dan voldoende kans op een beter rendement dan de spaarrentes. Het beperkte risico kiezen wij bewust om u te beschermen bij grote koersdalingen.

FondsenPlatform

Voor deze dienst werken wij met de beleggingsrekeningen van FondsenPlatform, een onafhankelijke instantie die uw beleggingen administreert en ons de mogelijkheid biedt uw beleggingen te beheren.

Waarom is een beperkt risico in de eerste jaren zo belangrijk voor u?

Een forse daling van de waarde van uw portefeuille in de eerste jaren heeft veel invloed op uw rendement in de toekomst.

Wij houden u op de hoogte

Bij dit beleggingsproduct heeft u een hele goede kans op een hoger rendement dan bij de huidige spaarrente, maar de opbrengst bij beleggen kan soms ook lager uitvallen. Uw rendement zal ieder jaar anders zijn.

Ieder jaar ontvangt u een overzicht van de stand van zaken. U kunt de waardeontwikkeling van uw beleggingen op de voet volgen via uw eigen inlog. Ieder kwartaal ontvangt u een overzicht van de rendementen en kosten van uw beleggingen.

Hoe is uw beleggingsportefeuille bij MasterPlanning samengesteld?

1 – Spreiden, spreiden, spreiden!

Met de beleggingsfondsen die door MasterPlanning zorgvuldig geselecteerd worden belegt u zeer gespreid over meerdere beleggingscategorieën: aandelen, obligaties en vastgoed. Maar u belegt ook gespreid over verschillende sectoren, regio’s en landen. Het doel van deze spreiding is het verminderen van het risico en het streven naar een mooi rendement.

2 – Lagere kosten

MasterPlanning opereert volledig onafhankelijk en wij bieden geen huisfondsen aan. Door onze onafhankelijke positie zijn de externe fondskosten veelal lager dan bij de huisfondsen die u in de markt tegenkomt. Bovendien zijn de kosten die wij voor onze vermogensdiensten leveren veelal ook nog eens veel lager dan bij vele vermogensbeheerders, private banken en verzekeraars.

3 – Maatschappijbewust waar het kan

Wij beleggen bij voorkeur in beleggingsfondsen met een verantwoord beleggingsbeleid. Het is belangrijk dat u op termijn uw doelstellingen haalt, maar minstens zo belangrijk is het dat dit op een verantwoorde wijze gebeurt. Onze aarde moet in de toekomst ook nog een leefbare en gezonde plek om te leven zijn. De fondsen die wij selecteren dragen hier in de regel mede aan bij en daarmee draagt u ook bij aan een betere toekomst voor onze wereld.

4 – Actief beheerde beleggingsfondsen

Wij geloven in de kwaliteit van analyses en beleggingsexperts. Niet direct om een hoger rendement te maken dan de indexen, maar vooral om risico’s te beperken. Al vele jaren werken wij met actief beheerde beleggingsfondsen die werkelijk toegevoegde waarde leveren aan haar cliënten. Soms vertaalt zich dit in een hoger rendement, vaak vertaalt zich dit in andere belangrijke aspecten: stabiliteit, dividendbeleid, risicobeperking en transparantie.

5 – Keuzevrijheid

Uit een spectrum van circa 800 verschillende beleggingsfondsen selecteren wij enkele tientallen voorkeursfondsen, die volgen wij nauwgezet. Hieruit kunnen wij onze modelportefeuille opbouwen. Die bestaat uit circa 8 tot 12 verschillende beleggingsfondsen, waarbij het aantal mutaties zo beperkt als mogelijk blijft.

Laatste nieuwsberichten over vermogensadvies

Negatieve rente op uw spaargeld!

Al langere tijd hanteren banken een negatieve spaarrente, maar ingaande 1 juli worden bij nagenoeg alle banken de voorwaarden stevig aangescherpt. De vraag die hierdoor opkomt is of uw spaargelden nog wel op de juiste plaats staan en welke alternatieven er zijn om dit spaargeld beter te laten renderen.   […]

Speciaal voor 55 plussers: de Seniorenregelingen

De levensfase van 55-plussers vraagt om specifieke oplossingen en wij merken een duidelijke groei van de behoefte aan onafhankelijk advies binnen deze groep. Onder andere op gebied van wonen en hypotheek, op gebied van pensioen en op gebied van Estate Planning.   Wonen en Hypotheek Ik schets een praktijkvoorbeeld. Cliënten […]

Beleggen, laten we dat samen doen!

Duizenden particulieren staan in de digitale wachtrij om een beleggingsrekening te openen bij brokers en instellingen. De recente bewegingen op de aandelenmarkten zorgen blijkbaar voor risk-appetite en zorgen voor een stroom aan nieuwe beleggers. Bent u er hier eentje van, of belegt u al? Lees dan dit blog en overweeg […]