Doe uw voordeel met de lage hypotheekrente

De hypotheekrente staat momenteel historisch laag

Voor een hypotheek die voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in aanmerking komt, zien we momenteel bij diverse aanbieders 10 jaar vaste rentes die ruim onder de 2,50% per jaar liggen. Ook voor hypotheken zonder NHG, en met een hypotheekbedrag dat relatief laag is ten opzichte van de waarde van de woning, worden zulke lage rentes aangeboden. Voor een uitzonderlijk geval hebben we zelfs al een 10 jaar vaste rente gezien die onder de 2,0% per jaar duikt. Tarieven voor een 20 jaar vaste rente beginnen al onder de 3,0% per jaar. Natuurlijk draait het niet alleen om het allerlaagste rentetarief; de voorwaarden, acceptatiecriteria en kwaliteit van geldverstrekker zijn ook van groot belang. En daarin kunnen grote verschillen zitten.
De allerlaagste rentetarieven gelden over het algemeen voor een lineaire of annuïteitenhypotheek. Voor een aflossingsvrije hypotheek, of andere hypotheekvorm, geldt veelal een opslag van gemiddeld zo’n 0,2%. Soms kan het zijn dat er voor het verkrijgen van een bepaald rentetarief verplicht een aanvullend product afgesloten moet worden zoals een overlijdensrisicoverzekering. In dat geval moet voor een reële vergelijking wel rekening worden gehouden met de kosten en details van een dergelijk product.

De actuele, lage hypotheekrentes kunnen in veel situaties voor een mooi voordeel zorgen. Loopt uw hypotheekrente binnenkort af? Laat ons dan zeker het verlengingsvoorstel van uw bank eens vrijblijvend vergelijken met de actuele tarieven van andere aanbieders. Dit voorstel behoort u al ongeveer 3 maanden voor het aflopen van uw rentevaste periode te ontvangen vanuit uw bank. Daarmee is er alle tijd om uw dossier te bekijken en te vergelijken. De markt laat momenteel grote verschillen in tarieven zien voor vergelijkbare hypotheken. Een concreet voorbeeld voor een hypotheek tot 85% van de waarde van de woning:

Deze tarieven zijn vanzelfsprekend onder voorbehoud van rentewijzigingen en typefouten. De eenmalige, en vaak fiscaal aftrekbare kosten van een eventuele oversluiting, zijn met dit soort verschillen snel terugverdiend! Ook voor een hypotheek waarvan de rente nog een tijd vast staat, kan het de moeite lonen om nu over te stappen naar een actueel, laag rentetarief.

MasterPlanning heeft de kennis, ervaring en middelen in huis om voor ieder dossier een reële vergelijking te maken, op tarief en voorwaarden. Desgewenst opgevolgd door het verzorgen van een passende aanpassing of omzetting van uw bestaande hypotheek. Ook wanneer u overweegt om een nieuwe woning aan te kopen, bent u bij ons aan het juiste adres voor een passende financiering. Wij zijn onafhankelijk en kunnen daarmee iedere hypotheekbank in de vergelijking voor uw dossier betrekken.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!