Verduurzamen van uw woning

Energiekosten rijzen nog steeds de pan uit en het lijkt erop dat deze voorlopig niet gaan dalen. Hierdoor is het veelal aantrekkelijk om uw woning te verduurzamen. Speciaal voor bestaande hypotheekklanten bieden veel banken speciale Verduurzaamhypotheken aan, tegen lagere rentes dan ‘gewone’ hypotheken en ruimere verstrekkingsmogelijkheden.

 

Goed om te weten

Als u een Verduurzaam Hypotheek af wilt sluiten, dan informeren wij u graag over uw mogelijkheden, over de kosten en over de specifieke voorwaarden die hierbij van toepassing zijn.

Zo is de maximale looptijd van deze speciale hypotheekvorm 15 jaar en heeft u meestal keuze uit 3 verschillende looptijden met ieder hun eigen vaste rentetarief. U kunt de Verduurzaam Hypotheek nu al afsluiten en vervolgens op een later moment uw warmtepomp en/of zonnepanelen laten plaatsen of isolatie aan laten brengen. Veelal heeft u 18 tot maximaal 36 maanden (bij nieuwbouw) de tijd om uw Verduurzaam Hypotheek uit te geven.

U kunt de Verduurzaam Hypotheek besteden aan een aantal energiebesparende voorzieningen. De meest voorkomende zijn zonnepanelen, een warmtepomp en hoog rendement beglazing (ten minste HR ++) en isolatie van gevels, vloeren en dak.

 

Verduurzaam Hypotheek of normale hypotheek?

De Verduurzaam Hypotheek heeft enkele specifieke voordelen, maar is zeker niet in alle gevallen de meest passende oplossing. Samen met u kijken wij naar uw persoonlijke situatie, uw lopende hypotheek en uw wensen en doelstellingen.

Blijkt dat een ‘normale’ hypotheek afsluiten aantrekkelijker of meer passend is? Dan informeren wij u hierover en kunnen dan ook deze hypotheek voor u verzorgen.

 

Hoe helpt MasterPlanning u?

Wij geven al meer dan 20 jaar 100% onafhankelijk advies over beleggingen, hypotheken en overige financiële producten aan particuliere cliënten en ondernemers. Wij zetten onze kennis en ervaring in om uw financiële zaken te behartigen en waar mogelijk te optimaliseren.

Wilt u een gesprek inplannen?

Stuur dan een berichtje naar info@masterplanning.nl of bel ons op (035) 543 0445.