Zicht op uw financiële zaken

Nu het einde van het jaar in beeld is, komt het moment er misschien ook weer eens aan om uw financiële zaken tegen het licht te houden. Hoe staat u er financieel voor? Bent u voldoende (of zelfs teveel) verzekerd? Op welke manier is uw pensioeninkomen geregeld? Kunnen er besparingen of verbeteringen gerealiseerd worden?

 

“Het einde van het jaar is traditiegetrouw bij Nederlanders hét moment om de financiële- en verzekeringszaken weer op orde te brengen.”

 

Bent u goed verzekerd?

Als ik deze vraag stel aan klanten, krijg ik steevast een bevestigend antwoord. “Tuurlijk, we hebben een pakketpolis voor onze schadeverzekeringen, hebben een goede ziektekostenverzekering en het pensioen is via mijn werkgever geregeld.” Maar als we dan gaandeweg het gesprek de feitelijke gegevens op tafel krijgen, blijkt toch dat er in heel veel gevallen sprake is van onderverzekering. Met name als het gaat om het risico van overlijden.

 

De financiële impact van overlijden wordt in de praktijk ernstig onderschat. Het is natuurlijk al iets dat een deel van de hypotheek ingelost kan worden met een verpande overlijdensrisicoverzekering, maar het leven gaat door en de kosten van wonen en leven, studerende kinderen, onderhoud van de woning en meer worden zeker niet minder.

 

Heeft u goed zicht op de financiële gevolgen van uw overlijden?

De kans dat u deze vraag niet direct kan beantwoorden is aanwezig. Toch is het een onderwerp wat zo nu en dan eens goed besproken dient te worden. Wij helpen u graag bij het inzichtelijk maken van uw financiële zaken en geven advies over hoe u zich passend kunt verzekeren.

 

“Je moet je financiële zaken, zeker voor je gezin, gewoon goed geregeld hebben!”

 

Lopende verzekeringen updaten

Heeft u in het verleden verzekeringsproducten afgesloten, dan verdient het aanbeveling om deze producten eens in de paar jaar nog een keer te laten checken. Wij zien dat verzekeraars steeds efficiënter gaan werken en dat er nog steeds een enorme concurrentie is tussen aanbieders van verzekeringen.

De kans dat uw lopende verzekeringen tegen een scherpere premie om te zetten zijn, is aanzienlijk.

 

“Een lagere premie voor een vergelijkbare verzekering is altijd welkom.”

 

Wilt u uw financiële zaken eens updaten en door ons laten checken op premies, voorwaarden en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Belt u ons maar op 035-5430454 of mail naar info@masterplanning.nl.