Beleggen, laten we dat samen doen!

Duizenden particulieren staan in de digitale wachtrij om een beleggingsrekening te openen bij brokers en instellingen. De recente bewegingen op de aandelenmarkten zorgen blijkbaar voor risk-appetite en zorgen voor een stroom aan nieuwe beleggers. Bent u er hier eentje van, of belegt u al? Lees dan dit blog en overweeg om MasterPlanning u te laten helpen bij het beleggen van uw geld.

Wij zijn uw most trusted advisors

Als financieel adviseurs helpen wij mensen met het maken van de juiste financiële keuzes.

Dat gaat over hypotheekrente, lijfrentes of financiële planning bijvoorbeeld. En uiteraard ben ik overtuigd dat onze rol van waarde is. Al meer dan 26 jaar.

Sommige klanten stellen me die vraag ook: “Wat lever jij me eigenlijk op?” Een goede vraag! Daar geef ik in dit stuk graag antwoord op.

Om de vraag goed te beantwoorden, is het belangrijk om te weten wat financiële keuzes nu eigenlijk zijn. Gaat het dan over de laagste rente voor de hypotheek? Het hoogste beleggingsrendement? De beste lijfrenteverzekering?

Absoluut! Het is een belangrijk component in ons werk voor u. Wij zorgen ervoor dat onze klanten de beste keuze maken in hun situatie. En die situatie is ‘nu’, maar ook de toekomst. Uiteraard houden wij dan rekening met hypotheekrentes, voorwaarden van verzekeringen en spaarrentes. Vaak adviseren wij klanten om te beleggen voor hun pensioen of voor de studie van de kinderen. Wat levert dit op?

Ons advies en onze begeleiding levert op

In ieder geval een gezonde financiële huishouding, waardoor de financiële rust toeneemt. Toch denken wij dat onze toegevoegde waarde veel groter is dan dat.

Want naast die rationele keuzes, moeten wij ook rekening houden met emoties die spelen rondom geld. Natuurlijk weet u net als ieder ander dat wij mensen keuzes maken op basis van gevoel. En vaak ook nog onbewust. Dit is op zich prima, maar als het om geld gaat niet altijd even slim.

Een voorbeeld is de Bitcoin-manie eind 2017. Massaal stapten mensen in cryptovaluta, omdat het “zoveel oplevert”. Het hoogtepunt was precies in die periode en de meeste mensen baseerden hun keuze op hebzucht.

Een jaar later volgde een tegengestelde beweging. Door de handelsoorlog tussen Trump en China gingen wereldwijde beurzen hard omlaag. Veel beleggers besloten voor de kerstdagen in 2018 afstand te doen van hun aandelen. En in maart, toen de beurzen de hardste daling doormaakte sinds de crash van 1929 stapten te veel mensen uit de markt.

Zonde, want het bleek het dieptepunt te zijn. En binnen een paar maanden was het verlies alweer goedgemaakt.

Wat heeft dit te maken met onze toegevoegde waarde?

Slimme keuzes, zonder emoties

Onze rol is helpen bij het maken van slimme keuzes. Dat betekent dat wij enkel in uw belang denken en dus eind 2017 geen cryptovaluta zou hebben geadviseerd en eind 2018 aanraadde de beleggingen aan te houden. Waarom? Omdat uw beleggingen, spaargeld en andere financiële zaken vaak een doel hebben in de toekomst. Wat levert dit dan op? Laten we een voorbeeld nemen:

Bedenk eerst eens iets dat u leuk vindt om te doen of te kopen. Denk aan het bezoeken van een concert, elke maand golfen, een weekendje weg, een grote reis, het kopen van een sportauto etc.

U belegt via ons kantoor € 50.000 en u legt ook nog € 200 per maand bij. Stel u doet dit 25 jaar lang. Onderzoek wijst uit dat dit de volgende extra’s oplevert:

  • 600 extra concertbezoeken met uw partner
  • 500 keer spelen op St. Andrews
  • 333 extra weekendjes weg
  • 20 extra grote reizen
  • 1 Ferrari

Hoe wij hierbij komen?

Het gerenommeerde onderzoeksinstituut DALBAR heeft onderzocht dat vermogensopbouw via een adviseur tot wel 3% per jaar extra aan resultaat oplevert. Dit komt doordat de adviseur de emoties buiten de deur houdt, slimme keuzes maakt en zorgt dat technische fouten voorkomen worden. In hun onderzoek kwam naar voren dat een zelfstandige belegger een rendement behaalt van 3,49%, terwijl een passief fonds (S&P 500 Index) een rendement van 7,81% oplevert. Zonde!

Dat extra rendement betekent bijna € 150.000 meer na 25 jaar. Dus wat levert goed financieel advies voor u op? Kies zelf maar en neem eens contact met ons op, wij zijn u graag en goed van dienst.